Selecteer een pagina

Over mij

U wil graag weten met wie u in zee gaat? Ik licht graag een tipje van de sluier voor u op!

Wie ben ik?

Alles begon met mijn enorme dorst naar kennis en verhalen. Vanaf het moment dat ik het alfabet onder de knie had, kon je me terugvinden in een hoekje met een boekje. Zelfs mijn slaap moest het ontgelden. Het gebeurde meer dan eens dat mijn moeder mij met een zaklamp onder het deken betrapte op nachtelijk lezen. Daarnaast had ik een enorme verbeeldingskracht, die ik als kleuter kwijt kon in scenario’s die ik verzon voor mijn barbiepoppen. Zodra ik echter kon schrijven, was er geen houden meer aan. Zo hield ik fanatiek een dagboek bij en had ik meerdere penvrienden (ja, toen schreven we nog echte brieven).  Op school schreef ik ellenlange opstellen en ook boekbesprekingen waren een kolfje naar mijn hand. Een zalige tijd!

Hobbelig parcours

Toch koos ik na het middelbaar niet voor een talenopleiding, maar voor de studies economie. Al snel ontdekte ik dat ik daar niet gelukkig van werd en na een jaar ging ik vertaler-tolk Engels-Spaans studeren. In mijn vrije tijd schreef ik voor de regionale editie van de krant ‘Het Volk’. Na mijn opleiding besloot ik om – met het oog op werkzekerheid – in de bank aan de slag te gaan. Na een paar jaar hield ik het echter voor bekeken en ging ik me verdiepen in de informatie-en bibliotheekwetenschappen. Zo belandde ik uiteindelijk in de bibliotheeksector. Om mijn schrijfhonger te stillen, schreef ik in bijberoep voor allerlei bibliotheektijdschriften en richtte ik mijn eigen vakblad ‘Digitale Bibliotheek’ op in Nederland. Ja, dat was echt mijn ding!

Passie

Ik voelde me als een vis in het water in de bibliotheeksector, maar nog steeds vond ik het schrijven leuker. Uiteindelijk ben ik mijzelf dan toch gaan specialiseren op schrijfgebied en nu breng ik brood op de plank als freelance copywriter, journalist, redacteur en vertaler. Alle puzzelstukjes zijn eindelijk op hun plek gevallen, want ja, schrijven is nu eenmaal het liefste wat ik doe! Mensen inspireren en teksten creëren waar anderen blij van worden. Dat is mijn doel!

Inmiddels ben ik zielsgelukkig dat ik mijn hart heb gevolgd en dat ik u mag helpen uw verhaal in de beste bewoordingen te vertellen.

U wilt mij graag beter leren kennen? Bezoek dan mijn LinkedIn-profiel.

 

“De taal is een handschoen die strak om de huid van de inhoud getrokken is. Je moet er een heleboel weggooien, voor je die ene vindt, die precies past.” (Godfried Bomans)