Hoe ik van mijn passie voor schrijven mijn beroep maakte.

Vandaag wil ik je vertellen over mijn passie voor schrijven en de weg naar zelfstandigheid.

Leeswoede

Alles begon met mijn enorme dorst naar kennis en verhalen. Vanaf het moment dat ik het lezen machtig was, kon je me terugvinden in een hoekje met een boekje. Zelfs mijn slaap moest het ontgelden. Het gebeurde meer dan eens dat mijn moeder mij met een zaklamp onder het deken betrapte op nachtelijk lezen. Daarnaast had ik een enorme verbeeldingskracht, die ik als kleuter kwijt kon in scenario’s die ik verzon voor mijn barbiepoppen. Zodra ik echter kon schrijven, was er geen houden meer aan. Zo hield ik fanatiek een dagboek bij en had ik meerdere penvrienden (ja, toen schreven we nog echte brieven).  Op de lagere school en in het middelbaar schreef ik ellenlange opstellen en ook boekbesprekingen waren een kolfje naar mijn hand. Een zalige tijd!

Hobbelig parcours

Toch koos ik na het middelbaar niet voor een talenopleiding, maar ging ik economie – mijn andere liefde – studeren. Al snel ontdekte ik dat ik daar niet gelukkig van werd en na een jaar ging ik vertaler-tolk Engels-Spaans studeren. In mijn vrije tijd schreef ik voor de regionale editie van de krant ‘Het Volk’. Na mijn opleiding koos ik ervoor om – met het oog op werkzekerheid – in de bank aan de slag te gaan. Na een paar jaar hield ik het echter voor bekeken en ging ik informatie-en bibliotheekwetenschappen studeren. Zo belandde ik uiteindelijk in de bibliotheeksector. Om mijn schrijfhonger te stillen, schreef ik in bijberoep voor allerlei bibliotheektijdschriften en richtte ik mijn eigen vakblad ‘Digitale Bibliotheek’ op in Nederland. Ja, dat was echt mijn ding!

Passie

Ik voelde me als een vis in het water in de bibliotheeksector, maar nog steeds vond ik het schrijven leuker. Uiteindelijk ben ik mijzelf dan toch gaan specialiseren op schrijfgebied en werk ik nu als volledig zelfstandig copywriter, journalist, blogger en vertaler. Alle puzzelstukjes vielen eindelijk op hun plek, want ja, schrijven is nu eenmaal het liefste wat ik doe! Anderen inspireren en teksten creëren waar anderen blij van worden. Dat is mijn doel.

Inmiddels ben ik zielsgelukkig dat ik mijn hart heb gevolgd en dat ik jou mag helpen jouw woorden naar de perfecte tekst te vertalen.